Нинішній ювілейний 50-й рік діяльності виявився для профспілкового санаторію “Хмільник” врожайним на нагороди. Відкрила сезон, привезена з Тунісу головним лікарем Олександром Галаченком, престижна міжнародна відзнака Всесвітньої Федерації водо- та кліматолікування – “Краща оздоровниця року”.

Черговим визнанням досягнень колективу стала перемога у Всеукраїнському рейтингу “Сумлінні платники податків України – 2010” в галузі медицини.

Чи не символічно, що рівно через 50 років, в день, коли оздоровниця профспілок прийняла своїх перших хворих, санаторій “Хмільник” став лауреатом Національного конкурсу кращих платників податків серед медичних закладів та отримав нагороду у вигляді жіночої постаті в українському намисті, що поєднує у собі образ України і образ Слави.

Всеукраїнський рейтинг “Сумлінні платники податків” передбачав 2 етапи – регіональний (обласний) та загальнонаціональний і проводився у номінаціях відповідно до сфери діяльності.

Вища Рейтингова комісія розглянула 882 заявки від українських підприємств. Аби потрапити до когорти кращих, фірми і компанії мали набрати якомога більше балів за такими показниками, як співвідношення суми сплаченого податку на прибуток та отриманих доходів, повнота та своєчасність сплати податків, податкова дисципліна, рівень середньої заробітної плати на підприємстві, кількість робочих місць. Також враховувалася участь номінантів у соціальних програмах і благодійних акціях, загальна сума сплачених підприємствами податків і важливість їхньої господарської діяльності в цілому для регіону.

Переможець ІІ туру, профспілковий санаторій “Хмільник”, був відмічений як заклад, що бере активну участь в реалізації державної політики у сфері соціального захисту населення, щороку повертаючи до повноцінного життя понад 15 тисяч громадян України. Разом з тим, санаторій “Хмільник” розвивається як ефективний та прибутковий курортний комплекс, що позитивно впливає на економічне становище регіону та підвищує зайнятість населення.

Урочисту церемонію нагородження найсумлінніших платників, яка відбулась у Міжнародному центрі культури та мистецтв, відкрила перший заступник Глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова, яка зачитала привітання Віктора Януковича переможцям Рейтингу.

Під час церемонії Голова Державної податкової служби України Віталій Захарченко підкреслив: “Головним завданням податкової служби є налагодження партнерських відносин з платниками податків і, відповідно, зростання добровільної сплати податків. А Рейтинг закладає міцний фундамент шанобливого та авторитетного ставлення до платників податків”.

Для привітання переможців на сцену виходили перші посадові особи, відомі політики, представники ділових кіл, видатні діячі культури і мистецтв. Зокрема, Віталій Хомутинник, Олександр Шлапак, Ірина Геращенко, Єгор Бенкендорф, Владислав Каськів, Ольга Сумська, Лілія Пустовіт, Дмитро Гнатюк.

Справжню атмосферу свята своїми виступами створили зірки української естради: Таїсія Повалій, Ніна Матвієнко, гурт “Піккардійська терція”, Олександр Пономарьов, Наталія Валевська, Гайтана та переможиця останнього Євробачення Міка Ньютон.

Ведучими церемонії були Юрій Горбунов та Ольга Фреймут