Завершився IV Всеукраїнський конкурс професійної майстерності медичних сестер “ЕСКУЛАП–ПРОФЕСІОНАЛ”. За традицією місцем проведення заходу є регіон, який минулого року представляла переможниця. Отже, 2010 року конкурс відбувся у профспілковому санаторії “Хмільник” м. Хмільника Вінницької області.

Учасниць Всеукраїнського конкурсу медсестер оцінювало поважне журі, до складу якого увійшли знані лікарі, адміністратори й організатори вітчизняної медичної галузі.

Професійне змагання проходило в три етапи. У першому турі 25 медсестер з усіх областей України виконували тестові завдання, що визначали рівень їхньої теоретичної підготовки з терапії, педіатрії та хірургії.

У другому турі конкурсантки демонстрували свої практичні навички й майстерність. Можливо, це було найважчим випробуванням, оскільки під прискіпливим оком метрів медицини легко було розхвилюватись і розгубитись. Але дівчата гідно впорались із цим завданням!

Третій тур був покликаний розкрити креатив й сутність українського медсестринства. Адже, вочевидь, що лікування людей – справа не лише професійна, але й глибоко духовна, а часом і подвижницька. Учасниці яскраво проявили власні таланти в творчому конкурсі “Профілактична медицина в медсестринстві”.

Колектив профспілкового санаторію “Хмільник” щиро вітає фіналісток і з гордістю представляє всій медичній громаді й суспільству найкращих медичних сестер України.

Перехідний символ кращої медсестри 2010-го року отримала переможниця конкурсу 21-річна Вікторія Возбранюк, що репрезентувала Рівенську область. Друге місце посіла представниця Донецького регіону Віолетта Полтавцева, третє – Світлана Роленко з м. Миколаїв.

Першим призом у конкурсі стала туристична поїздка по семи країнах Європи. Друга сходинка відзначена ноутбуком, третя – відеокамерою. Крім того, всі учасниці отримали цінні подарунки та сертифікати.

Нагороди лауреатам конкурсу “Ескулап-професіонал” вручили головний спеціаліст відділу освіти Департаменту кадрової політики освіти і науки МОЗ України Тетяна Чернишенко, головний позаштатний спеціаліст з сестринської справи МОЗ України, президент Асоціації медичних сестер України Галина Івашко, начальник управління охорони здоров’я і курортів Вінницької облдержадміністрації Лідія Діденко.